cuptor AEG cu functie grill

Transformati cuptorul in gratar

Una dintre cele mai putin folosite functii ale unui cuptor este cea de grill. Stiati ca puteti folosi propriul cuptor pe post de gratar?

Cui nu-i place un gratar bun?

Sa gatiti direct pe flacara e o experienta aparte. Aspectul... mirosul... sfaraitul specific...

Dar de multe ori, vremea isi face de cap...

Iarna, ploaia, grindina sau vremea extrem de rece. Nu puteti face gratarul afara oricand aveti pofta.

Nu-i nimic!

Folosind functia de grill a cuptorului, puteti prepara gratarul preferat oricand in timpul anului, indiferent de cum este vremea afara. 

Cum se prepara gratarul la cuptor?

Ati folosit vreodata functia de grill a cuptorului? Imaginati-va un gratar cu susul in jos: caldura vine de sus, in loc de jos. Desi nu veti obtine aroma specifica de fum, preparatul va avea aspectul si textura caracteristice gratarului. Retetele rapide de gratar sunt ideale pentru prepararea la cuptor. Majoritatea cuptoarelor se opresc automat atunci cand temperatura tinta este atinsa - pentru a lasa "gratarul" dvs. sa mearga in continuare, lasati usa cuptorului intredeschisa. Verificati din cand in cand preparatul sa nu se arda.

Mai puteti folosi si plita pentru un gratar excelent

Transformati-va plita intr-un gratar improvizat! Folositi o tigaie de fonta, deoarece aceasta retine caldura foarte bine si va poate oferi si aspectul caracteristic de gratar. Puneti tigaia pe plita si incalziti-o pana devine fierbinte, apoi dati focul mai incet si mentineti-l pe mediu pentru tot timpul de preparare. Daca tigaia incepe sa scoata fum, inseamna ca este prea incinsa. Pentru cele mai bune rezultate, asigurati-va ca ingredientele sunt complet uscate si unse cu putin ulei inainte sa fie puse pe "gratar". De asemenea, nu intoarceti carnea sau legumele pe cealalta parte prea devreme - lasati-le vreo 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni frumos.

Articole recomandate

  • CUM SA MENTINETI LEGUMELE PROASPETE MAI MULT TIMP
    legume proaspete
  • CUM SA REDUCETI RISIPA DE ALIMENTE
    bol cu salata