NOUA ETICHETĂ ENERGETICĂ

NOUA ETICHETĂ ENERGETICĂ

Faceţi cunoștinţă cu noua etichetă energetică

Noile norme UE privind etichetele energetice sunt menite să încurajeze proiectarea mai eficientă și mai sustenabilă a aparatelor electrocasnice. AEG se angajează să implementeze noile reguli ale Comisiei Europene privind definirea și afișarea etichetelor energetice. Categoriile de produse afectate de această schimbare sunt mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat cu uscător, mașinile de spălat vase și aparatele frigorifice, inclusiv răcitoarele de vinuri.  

Noile etichete vor fi vizibile pentru consumatorii din Uniunea Europeană online și în magazine începând cu 1 martie 2021. 

Tranziţia de la eticheta veche la cea nouă

Începând cu noiembrie 2020, toate produsele noi AEG vor fi însoţite de două etichete energetice: o etichetă cu actuala clasificare energetică și una cu noua clasificare de la A la G, care va intra în vigoare în martie 2021. Astfel, este posibil să primiţi acasă un produs care le conţine pe amândouă. Noua etichetă energetică cu cod QR va deveni aplicabilă începând cu 1 martie 2021 și poate fi ignorată până la acea dată. 

Eficienţa energetică a produsului achiziţionat nu se schimbă. Ceea ce se modifică este clasificarea, adică litera de pe etichetă, nu eficienţa energetică.

Eticheta veche vs. eticheta nouă

Noua etichetă este mai complexă, cu noi parametri de performanţă, cerinţe mai stricte de proiectare ecologică și metode noi de testare. 

 • eticheta energetica veche
  Scara etichetei actuale de la A+++ la D

  Actuala etichetă energetică cuprinde 4 clase A: de la A la A+++. Aici se situează majoritatea produselor comercializate acum, creând confuzie în rândul consumatorilor, deoarece nu există o delimitare clară între produse cu eficienţă ridicată, medie sau scăzută.

 • eticheta energetica noua
  Noua scară de la A la G

  Imaginea de mai sus este un exemplu de o posibilă reclasificare a unui produs de la A+++ la B. Eficienţa energetică a produsului nu se schimbă - doar litera clasei de eficienţă energetică de pe etichetă se modifică. Deși noile clasificări par să indice o eficienţă mai scăzută, conform standardelor actuale acestea sunt la fel de eficiente energetic ca și înainte. În acest mod, clasele energetice din topul clasificării sunt rezervate viitoarelor produse prevăzute cu tehnologii din ce în ce mai eficiente și mai sustenabile. 

Descoperiţi electrocasnicele de bucătărie performante

Aparate frigorifice

Gama AEG de aparate frigorifice menţine prospeţimea și substanţele nutritive ale alimentelor, reducând risipa de alimente.

Temperatura stabilă, nivelul adecvat de umiditate și compartimentele speciale cu închidere etanșă asigură o alimentaţie sustenabilă.

 • kiwi
  Seria 3000 - ColdSense

  Prospeţimea alimentelor este prelungită, iar gustul este menţinut mai mult timp cu ajutorul temperaturii stabile și a răcirii mai rapide cu 40% faţă de controlul standard mecanic.

 • doua mere
  Seria 6000 - TwinTech® No frost

  Sistemul de răcire dual TwinTech® No frost reduce cu până la 60% risipa de alimente prin menţinerea unui nivel optim de umiditate în frigider. Astfel, ingredientele proaspete sunt protejate de aerul uscat din congelator. 

 • Fructe si legume in frigider
  Seria 7000 - Cooling 360°

  Distribuţia uniformă Cooling 360° a aerului rece și panoul posterior din oţel inoxidabil menţin prospeţimea alimentelor oriunde în interiorul frigiderului, pentru mai puţină risipă.

 • salata
  Seria 8000 - UltraFresh+

  Legumele își menţin culorile bogate cu până la 40% mai mult. Sertarul UltraFresh+ cu închidere etanșă și ajustare automată a nivelului de umiditate conservă substanţele nutritive pentru alimente proaspete mai mult timp.

 • somon, vinete, homar
  Seria 9000 - LongFresh

  Compartimentele etanșate creează zone cu temperatură și nivel de umiditate optime pentru menţinerea prospeţimii alimentelor perisabile.

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul anual de energie, în kilowaţi-oră.
D. Capacitatea compartimentului/compartimentelor pentru congelare, în litri.
E. Capacitatea compartimentului/compartimentelor pentru răcire, în litri.
F. Nivelul de zgomot, în decibeli.

Mașini de spălat vase

Gama AEG de mașini de spălat vase ajută utilizatorul să opteze pentru programe de spălare adecvate și eficiente energetic.

Cu ajutorul QuickSelect, vasele sunt spălate și uscate cu cele mai mici consumuri de apă și energie. 

 • masina de spalat vase cu AirDry
  Seria 3000 - AirDry

  Economisiţi energie folosind fluxul natural de aer - vasele sunt uscate impecabil cu rezultate de până la de 3x mai bune comparativ cu sistemele de uscare cu ușă închisă. 

 • masina de spalat vase cu SatelliteClean
  Seria 6000 - SatelliteClean®

  Acoperire cu apă de până la de 3x mai bună comparativ cu sistemele standard, pentru vase strălucitor de curate, fără risipă de apă.

 • masina de spalat vase cu QuickSelect
  Seria 6000 - QuickSelect

  Primiţi feedback important referitor la programul selectat pentru a face alegeri mai sustenabile. 

 • masina de spalat vase cu MaxiFlex
  Seria 7000 - MaxiFlex

  Sistemul ingenios de separatoare ale acestui sertar personalizabil maximizează capacitatea mașinii de spălat vase, reducând consumurile de apă și energie în același timp.

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul de energie pentru 100 de cicluri Eco, în kilowaţi-oră.
D. Capacitate nominală pentru setările programului Eco.
E. Durata programului Eco.
F. Consumul de apă per ciclu, în litri.
G. Nivelul de zgomot, în dB.

Descoperiţi cum puteţi spăla și usca hainele mai sustenabil

Mașini de spălat rufe

Mașinile de spălat rufe AEG sunt prevăzute cu programe care nu doar curăţă, dar și menţin mai mult timp forma și senzaţia plăcută la atingere a hainelor preferate.

 • sertar AutoDose
  Seriile 6000/7000/8000 - AutoDose

  Dozarea precisă a detergentului ajută la menţinerea culorilor vii și a albului strălucitor. În plus, cu AutoDose reduceţi risipa de detergent, pentru un viitor mai sustenabil. Aflaţi mai mult

 • camasa alba
  Seria 7000 - Tehnologia ProSteam®

  Reîmprospătaţi rapid hainele cu ajutorul programului cu abur. Hainele vor fi ca noi cu economie de 96% apă*.

  *folosiţi aburul pentru a reîmprospăta hainele și a economisi până la 40 de litri/ciclu, testat pe 1 kg de haine delicate, programul FreshScent vs. programul Delicate. 

   

 • bluze rosii
  Seria 8000 - Programul ÖKOPower

  Programul Ökopower de 59 de minute dizolvă detergentul pentru o spălare mai rapidă și mai eficientă la temperaturi scăzute. Programul Ökopower curăţă hainele în profunzime la 30ºC, economisind peste 30% energie comparativ cu programul Bumbac 40ºC. 

 • rochie neagra pe umeras
  Seria 9000 - Tehnologia SoftWater®

  Culorile nu se estompează, datorită apei purificate și temperaturilor scăzute. Prelungind durata de purtare a hainelor cu nouă luni, ajută la reducerea amprentelor de carbon și apă cu aproximativ 20-30% fiecare*.

  *Sursă: www.wrap.org.uk 

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul ponderat de energie la 100 de cicluri, în kilowaţi-oră.
D. Capacitatea nominală a programului Eco, în kilograme.
E. Clasa de eficienţă a uscării prin centrifugare.
F. Durata programului Eco.
G. Consumul ponderat de apă per ciclu, în litri.
H. Nivelul de zgomot la centrifugare, în decibeli.

Mașini de spălat cu uscător

Gama AEG de mașini de spălat cu uscător a fost optimizată pentru a oferi rezultate la spălare și uscare comparative cu cele ale aparatelor individuale. 

 • abur in tambur
  Seria 7000 - Programul cu abur

  Folosiţi aburul pentru a netezi și reîmprospăta chiar și cele mai delicate ţesături, cum ar fi cașmirul. Aburul este generat direct în tambur, iar temperatura maximă de pe suprafaţa hainelor nu depășește niciodată 40°C. 

 • camasa albastra
  Seria 8000 - Tehnologia ÖKOMix

  Sistemul Ökomix dizolvă detergentul înainte ca acesta să ajungă în tambur, pentru o spălare mai rapidă și mai eficientă, la temperatură scăzută. Spălând la 30°C, în loc de 40°C, vă poate ajuta să economisiţi până la 35% energie. 

 • haine mov pe umeras
  Seria 9000 - Tehnologia SensiDry®

  Hainele ţin mai mult timp, deoarece nu sunt niciodată expuse căldurii excesive în timpul uscării. Puteţi economisi până la 45% energie* cu o mașină de spălat cu uscător cu pompă de căldură, comparativ cu una cu uscător cu condensare.

  *folosind un ciclu de spălare-uscare

Pictogramele de pe noua etichetă energetică

A. Cod QR nou. Scanabil cu telefonul mobil pentru mai multe informaţii.
B. Clasa de eficienţă energetică.
C. Consumul ponderat de energie la 100 de cicluri, în kilowaţi-oră.
D. Consumul ponderat de apă per ciclu, în litri.
E. Clasa de eficienţă a uscării prin centrifugare.
F. Capacitate nominală a programului Eco, în kilograme.
G. Durata programului Eco.
H. Nivelul de zgomot la centrifugare, în decibeli.