Ghiduri de cumparare

Gasiti hota ideala

TIPURI DE HOTE

Hotele vin in multe forme si dimensiuni. Alegeti intre una futurista, una clasica sau una mai discreta.

Hote-insula – Alegerea naturala daca aveti o insula centrala in bucatarie. Aceste hote sunt suspendate de tavan.

Hote de perete – Fie traditionale, fie de tip semineu, aceste hote vin intr-o varietate de marimi si se monteaza pe perete.

Hote incorporabile ascunse – Pentru a se contopi cu stilul bucatariei dumneavoastra, acestea pot fi incorporate in mobilier.

Hote incorporabile – Economisiti spatiu si montati hota sub dulapul de deasupra plitei. Stransa, aceasta va fi practic invizibila.

Sfat util: Verificati distanta recomandata dintre plita si hota inainte de a face o alegere.

CIRCULAREA AERULUI

Aveti un canal de aerisire extern?

Da - Hotele cu extractie folosesc un canal de aerisire extern pentru a evacua aerul incarcat. Caracteristicile acestuia vor influenta fluxul de aer.  

Nu - Hotele cu recirculare nu necesita un canal de aerisire extern. Acestea purifica aerul printr-o serie de filtre, eliminand particulele si mirosurile neplacute, inainte de a incepe sa recircule aerul inapoi in incapere. 

Sfat util: Porniti hota inainte de a incepe sa gatiti.

MANCARE

Daca gatiti frecvent mancaruri aromate sau daca aveti o bucatarie mare, veti avea nevoie de o hota mai puternica. Nu doar din cauza mirosurilor, ci pentru ca grasimea se poate depune pe suprafete greu accesibile si poate afecta peretii.

PUTERE

Cand alegeti dintre mai multe hote cu capacitati diferite, este bine sa puteti calcula ratele de extractie minima si maxima. Urmati acesti pasi simpli:

1. Masurati lungimea, latimea si inaltimea bucatariei dumneavoastra. 
2. Daca inmultiti aceste valori, obtineti capacitatea in metri cubi. 
3. Daca inmultiti capacitatea cu 6, obtineti rata minima de extractie rate (6 schimbari ale aerului intr-o ora, pentru o gatire usoara - de exemplu, fierbere la foc mic).
4. Daca inmultiti capacitatea cu 12, obtineti rata maxima de extractie (12 schimbari ale aerului intr-o ora, pentru prajirea in ulei).

Se recomanda o rata de extractie intre 8 si 12.

NIVELUL DE ZGOMOT

Pentru a va bucura de liniste in bucatarie, alegeti o hota cu un nivel scazut de decibeli (dB). Gama de hote AEG se situeaza intre 40 si 70 dB. Ca referinta, o soapta masora aproximativ 40 dB, iar o conversatie normala - intre 60 si 70 dB. 

Pentru hotele cu extractie, designul canalului de aerisire influenteaza nivelul de zgomot. Reduceti numarul de cotituri si imbinari si optati pentru materiale care reduc nivelul de zgomot. 

FILTRE & CURATARE

Toate hotele sunt prevazute cu filtre pentru grasimi, care capteaza particulele de mancare din aer. In functie de tipul acestora, filtrele de grasime trebuie inlocuite (filtre consumabile) sau curatate (filtre reutilizabile) in mod regulat. Filtrele din metal pot fi inmuiate si curatate la mana sau in masina de spalat vase, la un program intensiv (60-70°C).

Pentru hotele cu recirculare, filtrele cu carbon activ care elimina mirosurile neplacute trebuie curatate sau schimbate aproximativ o data la patru luni. Unele filtre cu carbon pot fi spalate.

ALEGETI APARATUL ELECTROCASNIC POTRIVIT

Hotele AEG combina extractia puternica a aerului, eficienta silentioasa si designul premiat – gasiti hota perfecta pentru dumneavoastra.

Explorati hotele