sertar frigider cu legume proaspete

Cum sa mentineti legumele proaspete mai mult timp

Fructele si legumele de sezon sunt absolut delicioase, dar sa le mentii proaspete cat mai mult timp e o adevarata provocare. 

Cum sa mentineti sparanghelul proaspat

Nu lasati sparanghelul sa se usuce. Pastrati elasticul de pe legatura si taiati 2-3 cm din tulpina. Depozitati-l pe verticala, intr-un pahar inalt umplut cu putina apa (aproximativ 2 cm) si acoperiti legatura cu o punga de plastic (nu foarte strans!). In acest mod, sparanghelul ramane proaspat pana la 7 zile.

Cum sa mentineti avocado proaspat

Avocado se pastreaza foarte bine in frigider, deoarece atmosfera rece intrerupe procesul de coacere. Lasati avocado sa se coaca afara, pe blat, apoi transferati-l in frigider, unde va ramane proaspat. Va grabiti? Puneti avocado intr-o punga de hartie pentru a grabi procesul de coacere.

Cum sa mentineti broccoli proaspat

Broccoli e o leguma de sezon rece si are nevoie de un nivel mai ridicat de umiditate. Tineti-l in frigider, in sertarul pentru legume, setand o umiditate ridicata. Nu depozitati fructe in acelasi sertar, deoarece acestea produc etilena, un gaz daunator pentru broccoli. 

Cum sa mentineti salata proaspata

Si salata se mentine proaspata mai mult timp daca o depozitati in sertarul pentru legume cu umiditatea setata pe ridicat. De fapt, toate legumele cu frunze verzi pot fi mentinute proaspete asa. Daca nu puteti controla umiditatea in frigiderul dvs., spalati salata, inveliti-o intr-un servet de bucatarie si puneti-o intr-o cutie care se inchide etans. 

Cum sa setati umiditatea sertarului

Nu stiti care este nivelul potrivit de umiditate pentru sertarul de legume? Sfatul nostru: daca putrezeste, umiditatea trebuie sa fie scazuta, pe cand daca se ofileste, are nevoie de multa umiditate. De asemenea, nu tineti fructele impreuna cu legumele, deoarece etilena produsa strica legumele. 

Articole recomandate

  • CUM SA REDUCETI RISIPA DE ALIMENTE
    bol cu salata
  • TRANSFORMATI CUPTORUL IN GRATAR
    cuptor AEG cu functie grill