bol cu salata verde

Cum reduceti risipa de alimente?

Stiati ca aruncam la cosul de gunoi 1/3 din toata mancarea pe care o cumparam? 

Poate fi evitata risipa de alimente?

Risipa de alimente poate fi impartita in trei categorii: evitabila, neevitabila si posibil evitabila.

Mai putina risipa...

61% din risipa poate fi evitata - alimente care ar fi putut fi consumate daca ar fi fost depozitate mai bine.

19% nu poate fi evitata - de exemplu pliculetele de ceai sau oasele de pui. 

20% din risipa e clasificata ca 'posibil evitabila'. Aici intra cojile de cartofi, tulpinile de broccoli si resturile de legume cu frunze verzi. Acestea pot fi mancate daca sunt gatite corespunzator. 

Articole recomandate

  • CUM SA MENTINETI LEGUMELE PROASPETE MAI MULT TIMP
    legume proaspete
  • TRANSFORMATI CUPTORUL IN GRATAR
    cuptor AEG cu functie grill