Ghiduri de cumparare

Gasiti plita ideala pentru dumneavoastra

TIPUL PLITEI

Inductie – Folositi la maximum aptitudinile dumneavoastra culinare. Plitele cu inductie se incalzesc rapid si raspund imediat, ceea ce inseamna ca puteti folosi cu incredere tehnici in care temperatura corecta este vitala. Dacă aveti nevoie de mai multa versatilitate, puteti selecta o plita cu inductie cu zone de gatit flexibile. Suprafata din jurul vaselor aflate pe o plita cu inductie ramane rece, acest lucru facand plitele cu inductie extrem de sigure.

Gaz – O alegere populara atat printre bucatarii casnici, cat si printre chefi, flacara deschisa a plitelor pe gaz facand caldura foarte vizibila. Plitele pe gaz sunt usor de controlat si pot fi folosite cu orice tip de vas. Noua generatie de arzatoare rapide va permite sa incepeti gatirea mai repede fata de arzatoarele standard cu gaz.

Electric – Cu un sistem de incalzire care se ascunde sub suprafata dura de vitroceramica, plitele electrice sunt fine si usor de curatat. Acestea functioneaza cu toate tipurile de vase si ofera zone de gatit cu dimensiuni diferite.

SPATIUL

Selectati plita in functie de spatiul disponibil.

30-36 cm – Plitele care incap in acest spatiu au 1 sau 2 zone de gatit si sunt ideale pentru locuinte compacte si bucatarii mici.
60 cm – Aceasta este cea mai intalnita dimensiune de plita si se potriveste cu majoritatea locuintelor, oferind 3 sau 4 zone de gatit.
70, 75, 80 sau 90 cm – Ideale pentru o familie mai mare sau pentru un bucatar aspirant amator, aceste dimensiuni se folosesc la plite cu pana la 6 zone de gatit. Acestea pot oferi si zone de gatit flexibile.

Retineti: Pentru montarea plitelor noastre, blatul de bucatarie trebuie sa aiba o grosime de cel putin 25-30 mm.

MODALITATI DE A GATI

Ganditi-va la modul in care gatiti inainte de ava alege o plita. Iata cateva exemple:

Retete rapide - Paste, mancare la tigaie etc. – Este de preferat o plita cu incalzire rapida. Alegeti o plita cu inductie cu amplificare de putere pentru a grabi gatitul. Unele plite pe gaz vor avea si ele o zona puternica pentru gatit la wok, este excelenta pentru a pregati mancare la tigaie pentru intreaga familie.

Tehnici avansate - Topire, bai de apa, gatire cu abur etc. – O plita cu inductie  va ofera un control precis al temperaturii, pentru ca dumneavoastra sa abordati cu incredere tehnicile avansate de gatit. Inductia poate trece de la rece la fierbinte si inapoi intr-o clipa.

Mancaruri gatite sau fripturi inabusite – Gazul si plitele electrice ofera flexibilitate cu o gama larga de dimensiuni de arzatoare si zone extensibile pentru oale si cratiee mai mari. Alternativ, plitele cu inductie cu zone flexibile va permit sa uniti doua zone individuale intr-una mai mare.

CURATAREA

Plite cu inductie – Tehnologia noastra inteligenta cu inductie incalzeste doar vasul si mancarea din interiorul acestuia, nimic altceva. Suprafata din jurul vasului ramane rece. Astfel, nimic nu se arde, iar suprafata moderna si plata nu permite acumularea murdariei.

Plite pe gaz – Plitele pe gaz cu suprafete din vitroceramica sunt mai usor de curatat decat cele din otel inoxidabil. Daca varsati mancare in timp ce gatiti, stergeti fara sa va faceti griji pentru pete sau zgarieturi.

Plite electrice – Suprafata ceramica fina a plitelor electrice este usor de mentinut curata si fara pete.

SIGURANTA

Inductie – Inductia incalzeste doar vasele si alimentele din interiorul acestora, nimic altceva - suprafata din jur ramane rece si sigura la atingere. Panoul de comanda poate fi, de asemenea, blocat pentru a impiedica incalzirea accidentala.

Gaz – Posibilitatea de a vedea cu usurinta flacara ajuta la siguranta gatitului. De asemenea, alimentarea cu gaz este oprita automat de fiecare data cand flacara se stinge.

Electric – Blocarea de siguranta pentru copii se asigura ca plita nu poate fi activata accidental. Indicatorul de caldura reziduala indica, de asemenea, momentul in care plita devine rece si poate fi atinsa din nou.

ALEGETI PLITA

Indiferent ca pregatiti o cina pentru doua persoane sau o masa pentru familie si prieteni, AEG are plita potrivita pentru dumneavoastra.