Ghiduri de cumparare

Gasiti combina frigorifica ideala pentru dumneavoastra

ALIMENTE

Ce veti pastra in combina frigorifica?

Fructe si legume proaspete – Cautati o combina cu recipiente speciale pentru salata si sertare adanci pentru legume mari. Daca depozitati multe alimente proaspete, este posibil sa aveti nevoie de un compartiment-frigider mai mare decat congelatorul.

Carne si peste – Un model cu compartiment Extra-fresh va mentine carnea si pestele proaspete pentru mai mult timp.

Bauturi – Ganditi-va la suporturi pentru sticle de vin, rafturi ajustabile sau chiar la un racitor de vinuri incorporabil. Unele combine frigorifice in stil american sunt prevazute cu un dispenser pentru gheata pe usa.
 
Alimente congelate – Daca obisnuiti sa congelati multa mancare, luati in calcul o combina frigorifica cu compartimente egale pentru congelator si frigider.

SPATIU

Ce tip de combina este cel mai potrivit pentru bucataria dumneavoastra?

Combina frigorifica side-by-side – frigider si congelator spatioase, cu o capacitate mare, plus dispenser de gheata/apa sau compartiment pentru vin la modelele selectate. 

Combina frigorifica combi  – modelul suprapus, cu usi separate pentru frigider si congelator. Exista atat variante cu frigiderul deasupra, cat si cu frigiderul in partea de jos.

Combina frigorifica integrata – ascunsa in spatele unei usi de dulap, pentru a se potrivi cu designul bucatariei dumneavoastra. 

Inaltimea, latimea si adancimea variaza, asa ca este important sa explorati intreaga gama, pentru a determina dimensiunile si stilul care se potrivesc cel mai bine designului bucatariei dumneavoastra.

CAPACITATE

Capacitatea combinelor frigorifice se masoara in litri. 

100 – 150 litri – Potrivite pentru 1-2 persoane. 
150 – 250 litri – Potrivite pentru familii de 3-4 persoane.
250+ litri – Ideale pentru familii mari, formate din 5 sau mai multi membri. 

Sfat util: Asigurati-va ca nu umpleti in exces frigiderul, astfel incat aerul sa aiba spatiu pentru a circula si pentru a raci eficient alimentele.

ENERGIE

O eficienta energetica ridicata inseamna mai putini bani cheltuiti pe facturile de energie electrica. Datorita standardelor din ce in ce mai inalte, incepand cu 2014, toate combinele frigorifice trebuie sa se incadreze cel putin in clasa energetica A+, cea mai inalta clasa fiind A+++.

O combina frigorifica fara inghet, cu fluxuri de aer diferite pentru frigider si congelator, va fi mai eficienta din punct de vedere energetic. De asemenea, aceasta va mentine temperaturi uniforme in toate compartimentele.

Sfat util: Pozitionati combina frigorifica departe de calorifere sau de cuptor pentru a reduce consumul de energie.

ALEGETI APARATUL POTRIVIT

Somon, fructe, verdeturi - combina frigorifica AEG va pastra alimentele proaspete pentru mai mult timp.

Explorati combinele frigorifice