The Next Black

The Next Black

Noile tehnologii, ingrijorarile legate de sustenabilitate si mintile inovatoare transforma hainele noastre. Documentarul The Next Black va prezinta designeri, oameni creativi si lideri care modeleaza viitorul hainelor. Acesta nu este un film despre noutati, ci despre ceea ce va urma.

Ce este "The Next Black"?

The Next Black este un documentar care aduce impreuna designeri, oameni creativi si lideri de pe tot globul pentru o discutie libera privind conceptul de haine. Acesta trece dincolo de ceea ce purtam, pentru a explora modul in care producem hainele, felul in care interactionam cu acestea si cum le ingrijim. Fiecare persoana intervievata aduce o perspectiva proaspata privind viitorul industriei hainelor - si toti folosesc pasiunile lor pentru a promova schimbarea.

De ce "The Next Black"?

The Next Black are ca scop cresterea nivelului de intelegere al oamenilor in legatura cu purtarea si spalare hainelor, astazi si in viitor. Am vazut cum evolueaza textilele si tehnologiile care afecteaza crearea hainelor, precum si modul in care ingrijorarea crescuta legata de sustenabilitate transforma modul in care tratam hainele.

Sa privim cu atentie procesul

Afland mai multe despre fabricarea hainelor, vom putea face alegeri inteligente in legatura cu ceea ce purtam.

Faceti cunostinta cu pionierii

 • adidas

  adidas duce performanta la urmatorul nivel prin introducerea tehnologiei moderne direct in tesatura echipamentului sportiv.

 • BioCouture

  BioCouture este primul serviciu de consultanta in biodesign din lume, care are ca scop producerea de haine fara a genera deseuri toxice.

 • Patagonia

  Patagonia este lider in practicile sustenabile prin incurajarea consumului responsabili si stimularea reciclarii in industria hainelor.

 • Studio XO

  Studio XO modeleaza viitorul hainelor prin crearea unor haine care isi schimba forma, croiala si culoarea in functie de preferintele purtatorului.

 • Grupul Yeh

  Grupul Yeh este un pionier al inovatiilor care ajuta la minimizarea impactului pe care il are vopsirea tesaturilor asupra mediului, prin folosirea unei cantitati mai mici de apa.

 • De ce ne pasa?

  Inovatia este in ADN-ul nostru. Incercam sa fim cu un pas in fata si, de aceea, lucram pentru a ingriji hainele viitorului inca de azi.

Urmariti "The Next Black"

Moda trece, stilul ramane. The Next Black este un film documentar care revolutioneaza intregul concept al hainelor si modul in care sunt produse acestea. Faceti cunostinta cu designeri, oameni creativi si lideri care modeleaza viitorul hainelor noastre.

Viitorul hainelor, azi

Ne pasa de ceea ce urmeaza deoarece dorim sa intelegem care vor fi nevoile din viitor. AEG a adus pe piata prima masina automata de spalat rufe si a inventat tehnologia care face ca uscatoarele moderne sa fie eficiente din punct de vedere energetic. Dedicarea noastra se extinde nu doar la produsele noastre, ci si la initiativa noastra "Ingrijire la superlativ", care va ajuta sa va bucurati cat mai mult timp de hainele dumneavoastra.

Sustenabilitate: pastram ceea ce avem

Pentru a imbunatati consumul si productia sustenabile, trebuie sa intelegem tot ciclul de viata al unui articol de imbracaminte. The Next Black exploreaza impactul pe care il are procesul de productie asupra mediului, de la realizarea materialelor, la vopsire, spalare si transport. De asemenea, exploreaza si numarul de articole de imbracaminte pe care le cumparam.

Am determinat multe persoane sa regandeasca relatia pe care o au cu hainele lor

Rick Ridgeway

Vicepresedinte Environmental Initiatives, Patagonia

Regandirea relatiilor

Sa traim sustenabil inseamna sa privim dincolo de propriile dorinte. Rick Ridgeway crede ca cel mai bun lucru pe care il putem face pentru planeta noastra este sa cumparam doar lucrurile de care avem nevoie. El incurajeaza consumatorii sa cumpere in functie de nevoie, si nu de dorinta, sa reducem cantitatea de cumparaturi, sa reparam ce putem, sa reutilizam si sa reciclam.

Gestionarea impactului nostru asupra mediului

Patagonia crede intr-o conduita responsabila, intr-o viata traita prin mijloacele proprii si crede ca trebuie sa lasam in urma o planeta pe care ne-am dori sa traim

Avem nevoie de culoare… Dar prevad ca vom aplica culorile in moduri diferite

Sophie Mather

Grupul Yeh

David Yeh, co-proprietar al Grupului Yeh

Sa alegem resurse locale

Productia de materiale textile pune o presiune imensa pe sursele de apa din lume si pune in pericol sursele locale de apa curata prin deversarea de poluanti daunatori. Grupul Yeh lupta cu aceasta situatie cu ajutorul tehnologiei sale DryDye™ care foloseste dioxidul de carbon lichid pentru a vopsi materialele textile, fara a fi necesara folosirea apei si a substantelor chimice.

Muncitorii din fabrica grupului Yeh realizează procesul DryDye
Secarea apei reziduale

Prin inventarea acestui nou proces de vopsire fara folosirea apei, Grupul Yeh, aflat in coproprietatea lui David Yeh, spune ca va elimina utilizarea a milioane de litri de apa potabila in procesul de vopsire

O abordare inedita

Fondatorul BioCouture, Suzanne Lee, amesteca ceai verde, zahar, bacterii si drojdii pentru a creste ceea ce numeste ea "piele vegetala"

Realizati tesaturi pe cont propriu

Imaginati-va ca ati putea crea de la zero o tinuta noua. BioCouture exploreaza modul in care organisme precum bacteriile, drojdiile, ciupercile si algele pot fi folosite pentru a produce tasaturi. Rezultatul este un produs complet 100% natural. Poate fi uscat, taiat și tesut pentru a realiza haine. In plus, este produs fara a crea deseuri poluante — un viitor cu adevarat sustenabil pentru moda.

Un stil care dureaza

Pentru a adopta comportamente mai sustenabile, este vital sa invatati cum sa aveti grija de hainele dumneavoastra. Stiati ca daca extindeti durata de viata a hainelor dumneavoastra cu doar9 luni, puteti reduce amprentele de carbon si apa cu pana la 30%? Am luat masuri pentru a va ajuta sa ingrijiti mai bine si mai uniform chiar si cele mai delicate articole din matase si lana si echipamentele pentru exterior.

Urmariti "The Next Black"

Inclinatia catre o moda care se schimba rapid a dus la o crestere de 47% a consumului de textile in primii 10 ani de la inceputul mileniului. Insa cu ce costuri fata de mediu? Faceti cunostinta cu designerii, oamenii creativi si liderii care dau forma viitorului modei.

Tehnologia: viitorul hainelor

Tehnologia este pe cale sa transforme ceea ce purtam. De la articole sportive care monitorizeaza corpul, la moda care ocupa spatiul in care se intalnesc stiinta, arta si fizicul uman. In toata lumea, inventatorii lucreaza pentru a face din tehnologie o parte integranta a hainelor pe care le purtam.

Intr-o zi, vom purta interfata computerului pe corpurile noastre

Nancy Tilbury

Studio XO

Moda futurista

Studio XO concepe efecte speciale, cum ar fi lumini si masini de baloane

Couture cu tehnologie inalta

Atunci cand ne gandim la tehnologia purtabila, deseori ne gandim la ceasuri sau articole similare. Nu si Nancy Tilbury. Designurile sale inovatoare de la Studio XO i-au cucerit pe unii dintre cei mai renumiti artisti din lume, inclusiv pe Black Eyed Peas. Studio XO a atras si atentia lui Lady Gaga, iar acum este parte integranta din TechHaus, compania ei pentru tehnologii creative.

Moda pe care o controlati

Ambitia Studio XO este de a reduce numarul de haine din garderoba noastra, permitand hainelor din viitor sa-si schimbe forma, croiala si culoarea in functie de preferintele noastre si de tendinte. E posibil ca acestea sa ne permita chiar si abonarea digitala la continut din domeniul modei si crearea unor liste de melodii pentru corpurile noastre, in acelasi mod in care facem asta pe platformele digitale de divertisment.

In curand, veti vedea din ce in ce mai multi senzori in din ce in ce mai multe haine

Matt Hymer

adidas

Creat pentru performanta

Din 2010, adidas foloseste propriul Laborator de Inovatie pentru a descoperi moduri de integrare a tehnologiei in articolele sportive. Rezultatul este sistemul MiCoach Team Elite, care este acum testat de echipe de talie mondiala, cum ar fi AC Milan, Chelsea FC si All Blacks din Noua Zeelanda, pentru a urmari in timp real datele din teren.

Imbracaminte mai inteligenta

Imaginati-va ca purtati haine care sunt la fel de inteligente ca dispozitivele pe care le detinem. Sistemul MiCoach contine un fir tesut direct in stratul respirabil de baza al echipamentului, pentru a monitoriza activitatea corporala a jucatorilor. Mici senzori din acest fir se conecteaza la hub-ul sistemului sau la celula. Acestia masoară ritmul cardiac, puterea, viteza, acceleratia si pozitionarea pe teren in timpul antrenamentului.

Raspuns rapid

MiCoach permite antrenorilor sa urmareasca performanta jucatorilor folosind o aplicatie utila

Urmariti "The Next Black"

Faceti cunostinta cu designerii, oamenii creativi si liderii care revolutioneaza nu doar procesul de fabricare a hainelor, ci si modul in care ne ingrijim hainele dupa ce le cumparam. The Next Black nu este un film despre noutati, ci despre ceea ce va urma.