Garantia produselor AEG

Care este durata medie de utilizare a produselor?

Durata medie de utilizare a produselor este de 10 ani de la data achizitionarii pentru produsele electrocasnice mari (frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare, masini de spalat rufe si vase, uscatoare de rufe, aragaze, cuptoare si plite incorporabile, cuptoare cu microunde, aer conditionat, aspiratoare) si de 4 ani de la data achizitionarii pentru electrocasnice mici (mixere, blendere, cafetiere, espressoare, fiare de calcat, aspiratoare cu acumulator etc.). In aceasta perioada, cumparatorul beneficiaza, in afara perioadei de garantie, de service post-garantie, contra cost, cu piese de schimb originale.

Care este durata garantiei si ce include aceasta?

Produsele beneficiaza de o garantie legala de conformitate de 24 de luni, de la momentul livrarii acestora catre consumatorii persoane fizice. In cazul persoanelor juridice, garantia de conformitate este de 12 luni.

Termenul de garantie comerciala pentru persoane fizice este de 24 de luni, iar persoanele juridice beneficiaza de o garantie comerciala de 12 luni de la achizitie. Nu beneficiaza de aceasta garantie articolele consumabile (filtre, saci, becuri, baterii, acumulatori etc.). Acumulatorii (baterii reincarcabile) care intra in componenta aspiratoarelor fara fir isi diminueaza in timp capacitatea din cauza uzurii normale. Acesti acumulatori beneficiaza de o garantie de 12 luni.

Garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor si asupra subansamblurilor casabile care intra in componenta produsului achizitionat (geamuri, garnituri, rafturi de sticla sau plastic, manere, butoane de plastic, perii, furtunuri etc.) si care se pot deteriora printr-o utilizare sau intretinere necorespunzatoare.

In cadrul termenului de garantie, producatorul: repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, in aceasta ordine, dupa caz, in conformitate cu prevederile legale, fara niciun cost din partea consumatorului. Consumatorul are dreptul si la despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficientelor constatate in cadrul termenului de garantie.

Inlocuirea, in interiorul termenului de garantie, a produselor a caror reparatie nu mai este posibila din motive tehnice se va face cu aprobarea Departamentului Service al Electrolux Romania S.A., pe baza unei constatari scrise, intocmita de catre tehnicianul din cadrul retelei de service Electrolux.

Cumparatorul este obligat, conform normelor in vigoare, sa puna la dispozitia service-ului autorizat Electrolux, actele necesare (factura, procesul verbal de predare a lucrarii etc.) emise de catre firma autorizata pentru lucrarile efectuate (gaz/electric/sanitar) pentru instalarea aparatului respectiv. In cazul neprezentarii acestor documente, reprezentantul service-ului Electrolux poate refuza reparatia sau punerea in functiune a produsului respectiv.

Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii produselor, existenta la momentul livrarii acestora. In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masură reparatorie, in primul rand repararea produsului sau, in situatia cand aceasta nu este posibila, inlocuirea lui, in ambele cazuri - fara plata, exceptand situatia in care solicitarea este imposibila sau disproportionata.

Repararea sau inlocuirea produsului va fi facuta in cadrul unei perioade de timp rezonabile, stabilite de comun acord intre vanzator si consumator. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

Perioada de timp de nefunctionare, din cauza lipsei de conformitate, aparuta in cadrul termenului de garantie, prelungeste garantia legala de conformitate si pe cea comerciala si curge de la data instiintarii vanzatorului in legatura cu lipsa de conformitate, pana la aducerea produsului in stare normala de functionare. Daca durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala de conformitate depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, produsul se va inlocui sau se va restitui contravaloarea acestuia.

Produsele de folosinta indelungata care inlocuiesc produsele defecte in cadrul termenului de garantie beneficiaza de aceleasi conditii de garantie ca produsul initial, noul termen de garantie curgand de la data inlocuirii produsului.

Pentru mai multe informatii, puteti descarca un model de Certificat de Garantie. Atentie! Acest model nu poate fi folosit ca Certificat de Garantie, fiind doar un model folosit in scop de informare. Solicitati Certificatul de Garantie original in momentul achizitiei produselor.

Model Certificat Garantie