Sunt uscătoarele cu pompă de căldură mai eficiente din punct de vedere energetic decât uscătoarele cu condensator?

Ultima actualizare 05.01.2024 08:53

Problemă

  • Cât timp durează să se usuce o încărcătură completă în uscător?
  • Funcționarea uscătoarelor cu pompă de căldură și uscătoarelor cu condensator
  • Uscătoarele cu pompă de căldură se usucă mai mult decât uscătoarele cu condensator?
  • Sunt uscătoarele cu pompă de căldură mai eficiente din punct de vedere energetic decât uscătoarele cu condensator?
  • Cât durează să se usuce în uscător?

Produs

  • Uscătoare cu pompă de căldură
  • Uscătoare fără pompă de căldură (condensare)

Soluţie

Uscătoarele cu pompă de căldură se usucă la temperaturi mai scăzute decât uscătorul standard cu condensator, ceea ce le face mai blânde cu țesăturile în timpul uscării și consumă mult mai puțină energie în timpul procesului de uscare.

Deoarece uscătorul cu pompă de căldură funcționează la o temperatură mai scăzută, finalizarea ciclului de uscare poate dura mai mult decât un model fără tehnologie cu pompă de căldură. Cu toate acestea, merită să rețineți că aceste diferențe nu sunt mari și uscătoarele cu pompă de căldură consumă mult mai puțină energie.

Această relație este bine ilustrată de o comparație a etichetelor energetice ale modelelor exemplare cu capacitate identică (8 kg), reprezentând diferite tipuri de uscătoare.

Eticheta de mai jos este pentru modelul de uscător cu condensator . Aparatul are clasa energetica B iar timpul de uscare pentru programul de testare este de 154 minute. Consumul anual de energie al acestui model de uscător fără pompă de căldură este de 561 kWh/an.

Eticheta de mai jos se aplică modelului de uscător cu pompă de căldură . Aparatul are clasa energetica A+++ iar timpul de uscare pentru programul de testare este de 175 de minute. Consumul anual de energie al acestui model de uscător cu pompă de căldură este de 177 kWh/an

Puteți verifica eticheta energetică a produselor noastre pe site-urile noastre web înainte de a cumpăra.

Uscătoarele cu pompă de căldură funcționează la o temperatură mult mai scăzută, ceea ce le face mult mai blânde cu hainele tale. Acest lucru va prelungi durata de viață a hainelor și vă va permite să uscați mai multe tipuri de țesături.

Lista programelor de uscare disponibile și durata acestora pot fi găsite în manualul de utilizare al dispozitivului dumneavoastră.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.