Pete întunecate sau maro pe rufe

Ultima actualizare 13.05.2022 14:21

Problemă

  • Pete întunecate sau maro pe rufe

Produs

  •  Masini de spalat rufe

Soluţie

Anumite produse (de ex. spumă de păr, șampon) pot conține un ingredient cu rol de agent de fixare denumit poliquaternium copolimer. Atunci când produsul intră în contact cu hainele, acesta aderă la suprafața articolului de îmbrăcăminte. La spălarea articolelor de îmbrăcăminte împreună cu țesături mai închise la culoare care eliberează permanent mici cantități de culoare, „zona de contact” absoarbe culoarea eliberată. Astfel, petele nu devin evidente decât după ce articolele de îmbrăcăminte au fost spălate. Pătarea apare atunci când picături de produse de îngrijirea părului pătrund în haine sau atunci când vă uscați mâinile pe un prosop fără a spăla înainte reziduurile produsului de îngrijirea părului.

  • Petele nu mai pot fi îndepărtate complet, însă prosoapele albe pot fi salvate prin îndepărtarea în mare parte a decolorării.
  • Prosoapele pot fi spălate cu înălbitor fără a fi deteriorate, aplicând următorul tratament:
  1. Pregătiți o soluție de acid oxalic: Adăugați 50 – 100 de grame de acid oxalic într-o găleată de plastic care conține 10 litri de apă fierbinte (60 °C). Introduceți articolele textile în soluție timp de 30 min.
  2. După aceea, spălați bine articolele la minim 60 °C folosind un săpun de calitate care conține fosfați și înălbitori.

Pentru a testa dacă un produs de îngrijire a părului pătează în timpul unui ciclu de spălare, încercați să puneți o țesătură în mașină și să o spălați folosind o spălare de rufe colorate.

Solicitaţi asistenţă service
Solicitaţi asistenţă service

Aveţi o problemă cu aparatul dumneavoastră electrocasnic pe care nu o puteţi rezolva singur(ă)? Contactaţi Call Center-ul și solicitaţi o intervenţie service.