Cum să vă păstrați legumele mai mult timp

Ultima actualizare 07.05.2021 15:19

Fructele și legumele de sezon sunt delicioase, dar păstrarea lor proaspătă poate fi o provocareCum să păstrezi sparanghelul proaspăt

Evitați să lăsați sparanghelul să se usuce. Păstrați banda de cauciuc pe buchet și tăiați aproximativ 1 inch de capete. Așezați sparanghelul în poziție verticală într-un pahar care conține un centimetru sau doi de apă și acoperiți ușor cu o pungă de plastic. Vor rămâne crocante până la 7 zile.


Cum să păstrezi avocado proaspăt

Avocado se păstrează foarte bine la frigider, deoarece refrigerarea oprește procesul de maturare. Lasă avocado să se coacă pe blat și apoi folosește frigiderul pentru a păstra maturitatea. În grabă? Pune avocado într-o pungă de hârtie pentru a accelera maturarea.


Cum să păstrezi broccoli proaspăt

Broccoli este o cultură pentru vreme rece și are nevoie de niveluri ridicate de umiditate, astfel încât este cel mai bine păstrat în sertarul de legume al frigiderului dvs. cu umiditatea setată la nivel ridicat. Nu păstrați cu fructe sub formă de răsfăți de broccoli din gazul de etilenă pe care îl produc.


Cum să păstrezi salata proaspătă

Salata se păstrează cel mai bine în sertarul de legume al frigiderului, cu umiditatea reglată - acesta este cazul tuturor verzilor cu frunze. Dacă nu aveți controale de umiditate - spălați salata, înfășurați-o în prosoape de hârtie și sigilați-le într-un recipient.


Modul de utilizare a controalelor de umiditate

Ești confuz cu controalele de umiditate din sertarul tău de legume? Există o regulă simplă. Lucrurile care putrezesc au nevoie de o setare a umidității scăzute, în timp ce lucrurile care se ofilesc necesită umiditate ridicată. Păstrați fructele separate, deoarece adesea strică legumele producând gaz etilenic.