Utilizarea funcției Sous Vide a cuptorului dvs. cu abur AEG

Ultima actualizare 03.07.2023 03:38

Legume și carne în pungi sous vide

Rafinați-vă talentele culinare cu funcția Sous Vide a cuptorului dvs. cu abur AEG. Această metodă de gătit asigură umiditatea optimă și păstrează aroma, substanțele nutritive și gustul preparatelor pentru rezultate profesionale. Deoarece alimentele se gătesc înăbușit în pungi vidate, această metodă de gătit intensifică aromele preparatelor și practic elimină riscul gătirii acestora în exces. Această funcție este disponibilă pentru anumite modele de cuptoare AEG SteamPro.
 
Metoda sous vide este adesea asociată cu prepararea cărnurilor, dar o puteți folosi și pentru prepararea fructelor de mare, a cărnii de pasăre, a legumelor și cartofilor. Puteți să gătiți chiar și ouă sous vide pentru albușuri perfect fierte și gălbenușuri moi.

Elemente necesare

În afară de cuptorul dvs. ProSteam, veți avea nevoie de pungi sous vide și de un aparat de vidat.

Pungile sous vide

Pungile sous vide de la AEG sunt proiectate pentru a fi reciclate și sunt fabricate din material plastic mult mai reciclabil comparativ cu modelele anterioare*De asemenea, acestea sunt produse cu până la 40% mai puține emisii de CO2 comparativ cu versiunile anterioare**. Pungile sunt compatibile cu cuptoarele sous vide, aparatele de vidat și sertarele pentru vidare.

 

Nu uitați să reciclați punga sous vide după folosire. După finalizarea gătirii, îndepărtați toate reziduurile alimentare din interiorul pungii pentru a evita orice contaminare în coșul de reciclare. După aceea, puteți arunca punga la coșul pentru reciclabilele din plastic.
 

*Punga este fabricată din NEXT FLEX MP0X (Format>A4) care este reciclabil conform EN 13430 (echivalent cu DIN EN 13430)

**Conform unei evaluări a ciclului de viață (LCA) realizată de AEGAparatul de vidat

Pentru a sigila pungile sous vide, veți avea nevoie de un aparat de vidat. Există versiuni independente, dar și sertare de vidat încorporate. Sistemele de vidat independente  vă vor ajuta să începeți să experimentați în bucătărie gătind sous vide cu un efort minim. Dispozitivele noastre de vidat sunt flexibile și ușor de utilizat.

Dacă doriți să vă revoluționați bucătăria, puteți să vă achiziționați și un sertar de vidat încorporat, pentru gătire fără efort și o senzație de lux.Cum se utilizează funcția Sous Vide?

1. Umpleți sertarul pentru apă până la nivelul maxim indicat și împingeți-l înapoi în poziție.
 2. Puneți alimentele într-o pungă sous vide și vidați-o. Puneți punga pe al treilea raft în cuptor.
3. Selectați funcția Sous Vide de pe panoul de comandă al cuptorului dvs. SteamPro®.
4. Setați timpul de gătire.
5. Setați temperatura.
6. Apăsați START.

Sfaturi și sugestii

  • Vă recomandăm să căliți carnea roșie pentru scurt timp într-o tigaie sau pe grătar după utilizarea funcției sous vide. Acest lucru va oferi cărnii o crustă crocantă.
  • Atunci când gătiți mai multe bucăți de carne de pasăre sau pește într-o singură pungă, poziționați-le una lângă alta și nu una peste alta, pentru a vă asigura că sunt gătite corect.
  • Pregătiți preparatele în avans și apoi congelați-le: atunci când doriți să le gătiți sous vide, luați pungile de plastic direct din congelator.Pentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici.

Dacă doriți să aflați mai multe despre funcția sous vide, faceți clic aici pentru o prezentare a metodei de gătire la abur.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.