Utilizarea funcției de curățare cu abur a cuptorului dvs. cu abur AEG

Ultima actualizare 03.07.2023 04:58

Curățarea cu abur în acțiune în cuptor

Funcția de autocurățare cu abur a cuptoarelor cu abur AEG curăță eficient cuptorul pentru dvs. Păstrați cuptorul curat fără efort, rulând regulat programul de curățare cu abur.
 
Modelele noastre de cuptoare pot fi prevăzute cu diferite funcții de curățare. Consultați manualul cuptorului dvs. pentru a vă familiariza cu funcțiile disponibile pentru curățarea cuptorului.

Ce este curățarea cu abur și de ce ar trebui să o folosiți?

Curățarea cu abur este o funcție de autocurățare disponibilă pentru toate cuptoarele noastre cu abur. Aburul înmoaie grăsimea sau reziduurile, facilitând curățarea cuptorului. Există două programe diferite de curățare cu abur, în funcție de nevoile dvs. - curățare ușoară sau curățare mai profundă.
 
Curățarea regulată cu abur este o modalitate excelentă de a menține interiorul cuptorului în stare optimă, deoarece ajută la îndepărtarea reziduurilor alimentare de pe suprafața cuptorului. În plus, curățarea cu abur este mai ecologică, deoarece folosește mult mai puțină energie decât alte programe de curățare. Acest lucru se datorează faptului că ciclul de curățare cu abur nu trebuie să ruleze la căldură extrem de ridicată pentru perioade lungi de timp.
 
Toate cuptoarele AEG cu curățare cu abur au funcția de notificare încorporată pentru a vă anunța când este necesară curățarea cuptorului pentru menținerea performanței optime. Notificările pot fi activate și dezactivate din meniul de setări.


Cum se utilizează funcția de curățare cu abur

Înainte de a începe programul de curățare

1. Verificați dacă cuptorul este rece.
 
 2. Scoateți toate accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi.

Pornirea programului de curățare cu abur

1. Umpleți rezervorul pentru apă până la nivelul maxim.
 
 2. Selectați CURĂȚARE din MENIU.
 
 3. Alegeți între CURĂȚARE CU ABUR și CURĂȚARE CU ABUR PLUS.


 4. Urmați instrucțiunile de pe afișaj pentru a porni programul. Dacă în timp ce programul rulează se aude o alarmă sonoră, va trebui să mai adăugați apă în rezervorul de apă.

5. La încheierea ciclului de curățare, cuptorul va emite un semnal sonor.După încheierea programului de curățare cu abur

1. Opriți cuptorul.

2. După răcirea cuptorului, ștergeți pereții interiori cu o lavetă moale și puneți la loc suporturile pentru rafturi și accesoriile.

3. Goliți apa rămasă în sertarul de apă.

4. Lăsați ușa cuptorului deschisă pentru ca interiorul să se usuce.IMPORTANT

  • Lăsați cuptorul să se răcească complet înainte de a porni programul. Dacă cuptorul este încă fierbinte, aburul nu va acționa la fel de repede.
  • Lampa va fi stinsă în timp ce această funcție rulează.


Pentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici

Dacă doriți să aflați mai multe despre funcția de curățare cu abur și despre menținerea cuptorului curat, faceți clic aici pentru o prezentare generală a modului de curățare și întreținere a cuptorului dvs.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.