Utilizarea funcției de curățare catalitică a cuptorului dvs. AEG

Ultima actualizare 03.07.2023 04:54

Anumite modele de cuptoare AEG au pereți interiori cu strat catalitic care face curățarea mult mai ușoară. Acest strat împiedică depunerea grăsimilor reziduale pe pereții interiori ai cuptorului și face menținerea acestuia curat mult mai simplă.
 
Modele noastre de cuptoare pot fi prevăzute cu diferite funcții de curățare care fac curățarea mult mai ușoară. Consultați manualul cuptorului pentru a vă familiariza cu funcțiile acestuia de curățare.
 

Ce este curățarea catalitică și de ce ar trebui să o folosiți?

Anumite modele de cuptoare au pereți interiori cu strat catalitic, ceea ce facilitează curățarea cuptorului. Acest strat absoarbe grăsimea, care se desprinde apoi ușor când cuptorul atinge 250°C. Unele cuptoare cu această funcție sunt prevăzute cu un astfel de strat pe pereții laterali, cel superior și cel posterior, în timp ce alte modele au acest strat doar pe peretele posterior. Stratul catalitic se simte la atingere similar cu hârtia abrazivă, iar alimentele nu pot rămâne lipite pe suprafața cuptorului atunci când sunt încălzite. Acest lucru facilitează menținerea cuptorului curat.
 
Unele modele de cuptoare cu strat catalitic sunt prevăzute cu un program dedicat de curățarea catalitică, în timp ce altele nu. Indiferent de acest lucru, veți obține cu ușurință rezultate remarcabile, iar cuptorul va rămâne curat urmând pașii de mai jos.
 

Căptușeală catalitică în prim plan


Utilizarea funcției de curățare catalitică

Înainte de a începe curățarea catalitică

1. Scoateți toate accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi.
2. Suprafețele cuptorului care nu au strat catalitic vor avea nevoie de o curățare tradițională cu un agent de curățare pentru cuptoare și de clătire apoi cu apă caldă. Vă recomandăm să folosiți spray-ul nostru de curățare pentru cuptoare și cuptoare cu microunde.

Notă: Nu curățați niciodată pereții cu strat catalitic cu soluții de curățare.
 

Pornirea ciclului de curățare catalitică

Opțiunea 1: Cuptorul dvs. are un program dedicat de curățare catalitică


1. Selectați CURĂȚARE din MENIU și alegeți CURĂȚARE CALITICĂ
2. Activați programul apăsând tasta cu simbolul   până când pe afișaj apare „CATA”.
3. Lăsați ciclul de autocurățare să ruleze timp de o oră.

Opțiunea 2: Cuptorul dvs. nu are un program dedicat de curățare catalitică
 
1. Setați cuptorul la 250°C.
2. Lăsați ciclul de autocurățare să ruleze timp de o oră.
 

După ciclul de curățare catalitică

1. Opriți cuptorul.
2. După ce cuptorul s-a răcit, ștergeți partea inferioară a cuptorului cu o lavetă moale.
3. Puneți la loc suporturile pentru rafturi și accesoriile.
 

Important

  • Nu curățați suprafețele cu strat catalitic cu spray-uri de curățare pentru cuptoare, agenți de curățare abrazivi, săpun sau alți agenți de curățare. Acest lucru va deteriora suprafața catalitică.
  • Rețineți că după curățare pot rămâne pete sau decolorări, deoarece acestea nu sunt afectate de proprietățile catalitice. Acest lucru nu va afecta cuptorul dvs.


Pentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici.
 
Dacă doriți să aflați mai multe despre utilizarea funcției de curățare catalitică, faceți clic aici pentru o prezentare generală a modului de curățare și întreținere a cuptorului dvs.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.