Simboluri și funcții de pe cuptorul dvs. AEG

Ultima actualizare 29.06.2023 01:17

Două cuptoare într-o bucătărie unde unul dintre ele gătește

Gama variată de funcții și programe utile a cuptorului dvs. AEG vă vor îmbunătăți experiența de gătit. Vă prezentăm mai jos o descriere a diferitelor funcții și simboluri care să vă ajute la utilizarea a cuptorului dvs.

Funcțiile și programele cuptoarelor AEG diferă în funcție de model. În mod similar, este posibil ca și numele funcțiilor și simbolurilor să difere în funcție de model. Vă rugăm să verificați ce funcții și simboluri se aplică modelului dvs. de cuptor.
Gătitul de zi cu zi

Mai jos am inclus cele mai frecvent utilizate funcții de gătit și o descriere a acestora. De asemenea, am inclus și câteva recomandări utile cu privire la modul și motivul de utilizare a funcțiilor respective pentru a obține rezultate optime.


Gătire convențională (căldură sus și jos)
Pentru gătitul de zi cu zi pe un singur nivel. Mod versatil, potrivit pentru orice preparat, de la tocănițe la patiserie.

Utilizare recomandată:
 • Folosiți doar 1 nivel, astfel încât căldura să fie distribuită uniform deasupra și dedesubtul vasului. Un nivel suplimentar ar bloca căldura
Gătire True Fan
Pentru gătitul de zi cu zi pe maximum 3 niveluri în același timp. Ventilatorul distribuie aerul cald pentru a găti uniform preparatele, fără a amesteca mirosurile între felurile de mâncare.

Utilizare recomandată:
 • Setați temperatura cu 20 °C mai mică decât pentru gătirea convențională.
Ventilație umedă (coacere)
Obțineți rezultate pufoase și aerate atunci când coaceți pe un singur nivel. Mod potrivit pentru prăjituri, quiche-uri, fursecuri și cozonaci. Economisește energie prin utilizarea căldurii reziduale.

Utilizare recomandată:
 • Țineți ușa închisă în timp ce gătiți pentru a menține umiditatea în interiorul cuptorului.
Căldura jos
Blaturi coapte și rumenite uniform. Mod potrivit pentru pizza sau tarte și pentru rumenirea prăjiturilor sau quiche-urilor.

Utilizare recomandată:
 • Utilizați pe nivelul inferior al cuptorului.
Grătar (Full Grill)
Legume și carne la grătar rumenite uniform. Mod potrivit și pentru prăjirea pâinii.

Utilizare recomandată:
 • Utilizați pe nivelul superior al cuptorului.
Turbo Grill
Mod potrivit pentru gătirea bucăților de carne mai mari sau a cărnurilor de pasăre cu oase pentru preparate fragede și cruste crocante. Folosind o combinație de aer cald și căldură sus, alimentele sunt rumenite uniform pe toate părțile.

Utilizare recomandată:
 • Folosiți pe nivelul din mijloc sau inferior al cuptorului.
 • Utilizați un senzor pentru alimente pentru a obține cele mai bune rezultate.
Gratinare
Rumeniți ușor partea de sus a preparatelor dvs. cum ar fi lasagna sau cartofii gratinați, pentru a   obține cruste crocante și un interior cremos.

Utilizare recomandată:
 • Folosiți pe nivelul din mijloc al cuptorului.


Gătirea cu abur

Cu ajutorul aburului puteți găti preparate la un nivel superior – preparatele rămân fragede și suculente, de la carnea de pasăre și patiserie până la creme și tocănițe. Dacă cuptorul dvs. este prevăzut cu funcții cu abur, vedeți mai jos cum să le utilizați.

Steamify®
Pentru gătirea cu abur de zi cu zi. Cuptorul reglează automat nivelul de abur în funcție de temperatura selectată. Gătirea cu abur ajută la păstrarea substanțelor nutritive și intensifică aromele oricărui preparat

Utilizare recomandată:
 • Atunci când gătiți la o temperatură sub 100 ºC, puteți introduce imediat alimentele în cuptor. Nu este nevoie de preîncălzire.

Aflați mai multe despre cum să utilizați funcția Steamify®
Umiditate
Potrivită pentru carne de pasăre sau orice alt tip de carne fragedă și suculentă, pentru pâine și patiserie cu crustă crocantă și lucioasă. Folosește o combinație de aer cald și abur. În funcție de modelul de cuptor, este posibil să puteți folosi până la patru niveluri de umiditate.

Există 4 niveluri disponibile de umiditate:
 • Scăzut: Potrivit pentru orice preparat la cuptor, carne de pasăre sau alte tipuri de carne
 • Mediu: Potrivit pentru prepararea coastelor la cuptor, a pâini și produselor de panificație 
 • Ridicat: Potrivit pentru preparate delicate, cum ar fi creme, flanuri, terine și pește.
 • Full Steam: Combinație de abur și căldură. Potrivit pentru legume, carne de pasăre, carne și alte preparate la cuptor.

Aflați mai multe despre gătirea cu abur. 
Steam Regenerating (reîncălzire)
Reîncălziți ușor alimentele pentru păstrarea aromelor și texturilor. Potrivit pentru resturile de mâncare și pentru reîmprospătarea pâinii vechi de o zi sau a produselor de panificație. Utilizarea aburului pentru reîncălzire previne uscarea suprafeței preparatelor.

Utilizare recomandată:
 • Raful din mijloc al cuptorului

Aflați mai multe despre  modul de utilizare al funcției Steam Regenerating. 
SteamBake / True Fan PLUS
Coaceți uniform pâinea pentru a obține cruste crocante și un interior pufos cu ajutorul jeturilor ocazionale de abur. Mod potrivit pentru orice tip de aluat de panificație.
Coacerea pâinii
Coaceți uniform pâinea pentru a obține cruste crocante și interior moale și pufos cu ajutorul jeturilor ocazionale de abur. Mod potrivit pentru orice tip de aluat de panificație.

Aflați mai multe despre coacerea pâinii cu ajutorul aburului.
Iaurt
Obțineți iaurt de casă cremos și gros.

Utilizare recomandată:
 • Pentru un plus de aciditate, gătiți iaurtul la abur mai mult timp

Sous vide
Gătiți legume, pește și diferite tipuri de cărnuri la o temperatura precisă în pungi vidate pentru a obține un gust și o textură desăvârșite.

Aflați mai multe despre cum să gătiți cu funcția Sous Vide . .


Pregătirea alimentelor

Cuptorul dumneavoastră poate fi prevăzut cu multe funcții convenabile care au rolul de a simplifica cât mai mult posibil pregătirea mesei. Dezghețarea alimentelor nu a fost niciodată mai rapidă sau mai ușoară. De asemenea, puteți încălzi farfuriile înainte de a servi masa pentru a crea o experiență de restaurant chiar la dvs. acasă. Păstrați mâncarea caldă cât timp un alt preparat este gătit sau în cazul în care trebuie să amânați servirea mesei.

Funcția de dezghețare
Dezghețați delicat alimentele congelate pentru un gust desăvârșit atunci când sunt gătite. Ventilatorul cuptorului distribuie uniform aerul, reducând timpul de decongelare la jumătate în comparație cu lăsarea alimentelor pe blatul de bucătărie.

Utilizare recomandată:
 • Folosiți nivelul din mijloc al cuptorului.
 • Pentru cele mai bune rezultate, scoateți alimentele din ambalaj și puneți-le pe o farfurie ce poate fi utilizată în cuptor. 
Funcția de menținerea la cald
Păstrați alimentele gătite calde și gata de a fi servite. Cuptorul menține o temperatură uniformă, astfel încât alimentele să nu fie gătite prea mult.
Funcția de încălzire a farfuriilor
Încălziți ușor farfuriile înainte de a le folosi la servirea mesei.

Utilizare recomandată:
 • Pentru farfuriile stivuite, rotiți stiva la fiecare câteva minute pentru a distribui căldura uniform.Funcțiile speciale

Cuptorul dumneavoastră poate fi prevăzut cu funcții care vă permit să gătiți anumite preparate de specialitate chiar la dvs. acasă. Puteți face cu ușurință pizza exact ca la o pizzerie, puteți conserva fructe și legume, puteți dospi aluaturi și găti lent folosind funcțiile speciale ale cuptorului dvs.

Pizza
Coaceți uniform aluaturi cu cruste crocante. Mod de gătire potrivit pentru pizza, quiche-uri, tarte sau plăcinte.
Utilizare recomandată:
 • Utilizați pe nivelul inferior al cuptorului.
 • Preîncălziți tava de copt în timp ce cuptorul se încălzește.

Aflați mai multe despre cum să utilizați funcția pentru pizza .
Conservarea fructelor și legumelor
Conservați fructe și legume suculente la o temperatură scăzută.

Utilizare recomandată:
 • Utilizați pe nivelul inferior al cuptorului
 • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați borcane care se închid ermetic cu o clemă. Evitați borcanele cu capace cu răsucire sau cutiile metalice. Asigurați-vă că borcanele nu se ating unele de altele în cuptor.
Gătire lentă

Gătiți alimentele la temperatură scăzută timp îndelungat pentru păstrarea substanțelor nutritive și pentru obținerea de preparate fragede și suculente. Mod potrivit pentru tocănițe de legume sau piept de vită.

Dospirea aluaturilor
Funcția ajută aluatul să crească la o temperatură și umiditate constante înainte de coacere. Puteți folosi o cantitate mai mică de drojdie pentru a obține rezultate bune în 1-2 ore, în funcție de ingredientele din aluat.

Utilizare recomandată:
 • Utilizați pe nivelul inferior al cuptorului. 
 • Nu este nevoie să acoperiți aluatul.
 • Evitați dospirea pe perioade lungiPentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici. 

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.