Se adună condens / apă / umezeală în interiorul cuptorului, în interiorul uşii cuptorului și între panourile de sticlă

Ultima actualizare 10.01.2020 16:03

Problemă:

  • Se adună condens / apă / umezeală în interiorul cuptorului, în interiorul uşii cuptorului și între panourile de sticlă

Se aplică la:

  • cuptoare integrate
  • aragazuri independente

Rezolvare:

1. Reduceți cantitatea de umezeală apărută în timpul pregătirii alimentelor

2. Deschideţi uşa imediat la finalul procesului de pregătire

3. După oprirea cuptorului scoateţi imediat alimentele din el

4. Preîncălziţi cuptorul (în funcţie de model)

5. Ștergeți condensul la fiecare utilizare a cuptorului. 

Dacă este cazul, consultați manualul de utilizare.

6. Contactați un centru de service autorizat

Dacă sfaturile de mai sus nu rezolvă problema, vă recomandăm să solicitați o vizită a unui tehnician de service.

Cauză:

  • Noua generaţie de cuptoare este într-o clasă energetică foarte bună şi este foarte bine izolată. La o utilizare zilnică aceasta înseamnă, de exemplu, că trebuie adăugată mai puţină apă în timpul preparării fripturilor, deoarece umezeala rămâne predominant în cuptor şi nu este scoasă precum în cazul cuptoarelor mai vechi.
  • Anumite modele sunt dotate cu un sistem care include aburul în procesul de gătire pentru ca alimentele să fie fragede la interior și crocante la suprafață. Cuptorul circulă permanent aerul și reciclează aburul. Aceasta reduce durata de gătire și consumul de energie.
  • Un ventilator suplimentar din cuptor sau plită asigură un front rece, astfel încât, pe măsură ce umezeala condensează în cel mai rece punct, se pot observa frecvent picături de apă.
  • Umezeala iese din cuptor prin conductele de ventilație, inclusiv ușa. Aburul se poate depune, sub formă de umezeală, în compartimentul cuptorului sau pe panourile de sticlă. Aceasta înseamnă că se pot forma pete și condens între cele două panouri de sticlă din ușă. Petele sunt produse de particulele de grăsime care reacționează la aerul rece.
  • Umezeala este eliberată atunci când alimentele sunt încălzite în cuptor, în special în cazul alimentelor congelate. 


Avertisment: Nu recomandăm utilizarea produsului până la remedierea completă a problemei. Scoateţi produsul din priză şi nu-l cuplaţi până când nu sunteţi sigur că este în regulă s-o faceţi.

Solicitaţi asistenţă service
Solicitaţi asistenţă service

Aveţi o problemă cu aparatul dumneavoastră electrocasnic pe care nu o puteţi rezolva singur(ă)? Contactaţi Call Center-ul și solicitaţi o intervenţie service.