Înainte de prima utilizare a cuptorului dumneavoastră AEG

Ultima actualizare 29.06.2023 00:46

Cuptor AEG într-o bucătărie modernă

Felicitări pentru noul dvs. cuptor AEG. Suntem siguri că vă va ajuta să gătiți preparate excelente pentru mulți ani de acum încolo. Înainte de a începe călătoria dvs. culinară, vă rugăm să citiți recomandările noastre de mai jos.

Curățare înainte de prima utilizare

1. Scoateți toate accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi.

2. Mai întâi trebuie îndepărtată pelicula fină de ulei folosită pentru a proteja elementele cuptorului la transport. Pentru acest lucru cuptorul trebuie preîncălzit. Porniți cuptorul la temperatura maximă și lăsăți-l să funcționeze timp de o oră. Acest lucru va arde pelicula respectivă. Pe parcursul acestui proces, cuptorul poate degaja puțin fum și miros, ceea ce este normal, așa că asigurați-vă că bucătăria este bine ventilată.

3. Curăţaţi accesoriile şi interiorul cuptorului cu o lavetă moale, apă caldă şi o soluție de curățare delicată. Nu curățați accesoriile cuptorului în mașina de spălat vase.

4. Curăţaţi partea din faţă a cuptorului cu o lavetă moale, apă caldă şi o soluție de curățare delicată.

5. După ce cuptorul s-a răcit, puneți la loc accesoriile și suporturile detașabile pentru rafturi în locațiile lor inițiale.

Setări inițiale

Atunci când porniți cuptorul pentru prima dată, este posibil să vi se ceară să setați limba, luminozitatea afișajului, volumul și ora.   Notă: Dacă cuptorul dvs. este prevăzut cu butoane tactile, acesta nu va funcționa fără setarea orei și a datei.

Dacă aveți un cuptor cu abur, vi se va cere în plus să specificați duritatea apei (a se vedea mai jos secțiunea dedicată cuptoarelor cu abur).Pași suplimentari pentru cuptoarele cu abur

Setarea durității apei

Efectuați un test de duritate a apei și setați nivelul corespunzător pe cuptorul cu abur. Manualul de utilizare al cuptorului este livrat împreună cu o bandă de testare, dar dacă nu aveți manualul la îndemână, consultați site-ul furnizorului dvs. local de apă. Mulți furnizori oferă indicații despre duritatea apei locale pe site-ul lor. Urmați pașii de mai jos și utilizați tabelul pentru a calcula rezultatele.


1. Introduceți banda de testare în apă timp de o secundă.

2. Scoateți-o și scuturați excesul de apă.

3. Așteptați un minut înainte de a compara banda cu scala tipărită pe ambalajul benzii de testare. Nu așteptați mai mult de un minut după scufundarea benzii pentru a verifica duritatea apei, deoarece culorile de pe banda de testare vor continua să se schimbe.

 

Duritatea apeiNiveldHBandă de testare
Depuneri de calciu (mmol/l)
Depuneri de calciu (mg/l)
Clasificarea apei
10-70 - 1,30 - 50moale
28-141,4 - 2,551 - 100moderat dură
315-212,6 - 3,8101 - 150dură
4≧ 22≧ 3,9≧ 151foarte dură

Atunci când nivelul de duritate al apei de la robinet este de 4, umpleți rezervorul cuptorului pentru apă cu apă plată îmbuteliată.

Umplerea rezervorului pentru apă

Umpleți rezervorul cuptorului cu apă înainte de a găti preparate la abur. La majoritatea cuptoarelor, rezervorul pentru apă este situat în colțul din dreapta sus. La modelele SteamBake, acesta se află în cavitatea de pe fundul cuptorului.

Pas suplimentar pentru cuptoarele conectate

Dacă aveți un cuptor conectat, vă recomandăm să vă conectați cuptorul la aplicație.
 
 
Pentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici.
 
După ce ați finalizat pașii de mai sus,
 vă recomandăm să vă familiarizați cu funcțiile și simbolurile cuptorului dvs.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.