Gătitul cu abur – cum să utilizați pe deplin cuptorul cu abur AEG

Ultima actualizare 03.07.2023 03:22

Femeile gătesc mâncare la abur într-un cuptor cu abur

Gătitul cu abur este una dintre cele mai sănătoase metode pe care le puteți folosi pentru a pregăti mâncarea. Nu numai că alimentele își păstrează aromele, culorile vii și substanțele nutritive, dar această metodă este și una dintre cele mai blânde și mai eficiente moduri de gătit. Alimentele nu sunt expuse la căldura excesivă care le poate usca sau arde și nici sunt fierte în apă clocotită, care poate dizolva vitaminele și mineralele importante solubile în apă. Răsfățați-vă cu preparate aromate și sănătoase, realizate cu precizie în cuptorul dvs. cu abur AEG.
 
Puteți găti la abur aproape orice, de la legume, cereale, fructe de mare, carne de pasăre și carne roșie, până la pâine și prăjituri.

Gătitul preparatelor la abur

Toate cuptoarele cu abur AEG oferă o combinație de abur și căldură uscată pentru a vă oferi opțiuni infinite de gătit. Puteți alege să combinați manual aburul și căldura uscată sau să utilizați funcția Steamify®, dacă este disponibilă pentru modelul dvs. de cuptor.

Vă recomandăm să începeți cu cuptorul rece pentru a profita la maximum de beneficiile gătitului cu abur. De asemenea, dacă cuptorul dvs. este fierbinte atunci când începeți să gătiți, aburul generat nu va fi vizibil.

Cuptoarele cu abur AEG sunt prevăzute cu patru niveluri de abur. Cuptorul dvs. poate avea toate aceste niveluri sau doar o parte dintre ele. În general, cele 4 niveluri de abur sunt potrivite pentru:Full Steam folosește abur continuu pentru alimente sănătoase și aromate. Nivel ideal pentru a găti delicat ingrediente precum legume, orez, cușcuș și fructe de mare (pește, midii și creveți)

Umiditate ridicată combină aburul cu aerul cald. Nivel potrivit pentru preparate delicate precum creme, flanuri, terine și pește

Umiditate medie combină aburul cu aerul fierbinte pentru înăbușire blândă. Nivel ideal pentru gătirea coastelor sau a peștelui prăjit, precum și pentru coacerea pâinii și aluaturilor dulci

Umiditate scăzută combină aburul cu aerul cald pentru obținerea de preparate suculente, dar și crocante. Nivel perfect pentru carne roșie, carne de pasăre, pește, preparate gratinate, tocănițe și legume la cuptor, precum și pentru coacerea plăcintelor, brioșelor și biscuiților.


Setarea manuală a nivelului de abur

1. Umpleți sertarul pentru apă până la nivelul maxim, astfel cum este indicat.
2. Împingeți sertarul înapoi în poziție.
3. Derulați meniul pentru a găsi funcțiile manuale de abur.
4. Selectați funcția manuală de abur dorită.
5. Setați temperatura.
6. Apăsați START.

Lăsați funcția Steamify® să stabilească nivelul de abur necesar

Dacă cuptorul dvs. este prevăzut cu funcția Steamify®, aceasta va seta automat nivelul de abur în funcție de temperatura pe care o selectați. Apoi adaugă cantitatea potrivită de abur la momentul potrivit și o combină cu căldură uscată, dacă este necesar. Descoperiți aici cum să gătiți cu funcția Steamify®.

Sfaturi și sugestii

 • Cuptorul trebuie să fie rece atunci când începeți să gătiți cu abur pentru a profita la maximum de beneficiile gătitului preparatelor la abur.
 • Atunci când doriți să păstrați preparatele calde, nu mai este necesară acoperirea acestora cu folie, deoarece umiditatea asigură aceeași protecție.
 • Atunci când gătiți cu setarea Full Steam, vă recomandăm să utilizați kitul Deluxe Steam care este livrat împreună cu cuptoarele prevăzute cu această opțiune.

IMPORTANT

  • Folosiți numai apă rece de la robinet în sertarul pentru apă. Nu utilizați apă filtrată (demineralizată) sau distilată. Nu folosiți alte lichide. Nu turnați lichide inflamabile sau alcoolice în sertarul pentru apă.
  • Dacă cuptorul dvs. este fierbinte atunci când începeți să gătiți, aburul generat nu va fi vizibil.
  • Goliți sertarul pentru apă după ce ați terminat de gătit.
  • Apa reziduală poate condensa în interiorul cuptorului. După ce ați terminat de gătit, deschideți cu atenție ușa cuptorului. După ce cuptorul s-a răcit, ștergeți pereții interiori cu o lavetă moale.
 • La anumite intervale de timp, veți fi notificat să detartrați cuptorul cu abur. Detartrarea îndepărtează și previne depunerile de calcar în sistemul de abur al cuptorului dvs., permițând menținerea performanței optime. Citiți aici mai multe despre cum să vă detartrați cuptorul.


Aflați mai multe despre cum să coaceți pâinea și prăjitura cu abur sau mai multe   cum să reîncălziți resturile utilizând setarea Steam Regenerating.

Pentru mai multe informații despre modelul dumneavoastră de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți găsi manualul de utilizare aici.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.