Cum se utilizează senzorul pentru alimente al cuptorului dvs. AEG

Ultima actualizare 26.09.2023 14:51

Senzor alimentar în alimente

Senzorul pentru alimente este un termometru de gătit convenabil, integrat, care monitorizează continuu progresul procesului de gătire. Este ușor de utilizat și vă asigură că mâncarea este întotdeauna gătită corect. Această caracteristică este disponibilă numai pentru anumite modele de cuptoare AEG.

Ce este senzorul pentru alimente și de ce ar trebui să-l folosiți?

Senzorul pentru alimente, denumit uneori sondă pentru alimente sau sondă pentru carne, este un termometru pentru gătit integrat care măsoară temperatura de bază a alimentelor. Este potrivit pentru a găti o varietate de preparate și este un asistent ideal atunci când gătiți alimente precum carne, pește sau carne de pasăre.
 
Cu acest senzor, veți fi sigur că alimentele dvs. vor atinge temperatura internă potrivită – preparatele nu vor fi niciodată gătite prea puțin sau prea mult. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durata de gătire, deoarece temperatura internă măsurată va seta durata necesară pentru preparatul dvs.


Cum se utilizează senzorul pentru alimente

Atunci când gătiți cu senzorul pentru alimente, trebuie setate două temperaturi: temperatura cuptorului și temperatura țintă a preparatului.
 
1. Introduceți senzorul pentru alimente în preparat.

2. Conectați senzorul la cuptor. Aveți grijă să introduceți complet cablul în mufă.

  • Mufa se află în colțul din dreapta sus al cadrului frontal al cuptorului (valabil pentru majoritatea modelelor noastre). Mufa poate fi accesată atunci când ușa cuptorului este deschisă.Senzor alimentar conectat la cuptor


3. Setați o funcție de încălzire și temperatura cuptorului

4. Apăsați  și setați temperatura de bază țintă pentru preparatul dvs.

5. Apăsați START.

6. Temperatura interioară setată este acum monitorizată, iar atunci când va fi atinsă, se va declanșa o alarmă.Sfaturi și sugestii

Senzorul pentru alimente poate fi folosit și atunci când folosiți gătirea asistată – puteți alege să îl utilizați atunci când vi se sugerează în meniul AssistedCooking de pe afișajul cuptorului sau în aplicație, dacă această funcție este disponibilă pentru cuptorul dvs. O funcționalitate suplimentară în astfel de cazuri este setarea modului de gătire a cărnurilor – de la în sânge, mediu sau bine făcut, în funcție de preferințele dvs. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre gătirea asistată.
 
Pentru rezultate optime, introduceți vârful senzorului pentru alimente în centrul sau în partea cea mai groasă a preparatului. Asigurați-vă că cel puțin ¾ din senzor se află în interiorul preparatului.
 
În mod optim, alimentele pe care le pregătiți trebuie să atingă temperatura camerei înainte de a începe să le gătiți. Senzorul pentru alimente nu va funcționa dacă alimentele sunt prea reci sau nu s-au dezghețat complet.


Avertismente

  • Utilizați numai senzorul pentru alimente furnizat sau piese de schimb originale
  • Asigurați-vă că păstrați un spațiu de câțiva centimetri între elementele grătarului și cablul senzorului de alimente pentru a preveni deteriorarea acestuia de la căldură excesivă
  • Aveți grijă să nu vă ardeți când introduceți senzorul pentru alimente în cuptorul preîncălzit
  • Scoateți întotdeauna senzorul pentru alimente din cavitatea cuptorului după utilizare. Aveți grijă să nu vă ardeți, deoarece atât senzorul, cât și cuptorul vor fi fierbinți
  • Nu utilizați senzorul pentru lichide 

Pentru mai multe informații despre modelul dvs. de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți consulta manualul de utilizare aici.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să utilizați aplicația My AEG Kitchen împreună cu cuptorul dvs. inteligent, apăsați aici.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.

Descărcaţi manualul
Descărcaţi manualul

Nu mai găsiţi manualul venit cu produsul dumneavoastră? Descărcaţi versiunea digitală.