Cum să coaceți cu ajutorul cuptorului dvs. AEG cu abur

Ultima actualizare 03.07.2023 03:31

Pâine coaptă cu abur

Impresionați-vă prietenii și familia cu pâine și prăjituri coapte profesionist în cuptorul dvs. AEG cu abur. Cu ajutorul funcțiilor de coacere încorporate, veți obține cu încredere preparate coapte ca la brutărie. Funcțiile disponibile pe cuptorul dvs. depind de model.

Funcții de coacere disponibile pe cuptoarele cu abur AEG:

 • Funcția de dospire: aburul creează un mediu ideal pentru dospirea aluaturilor în mod uniform. Acestea cresc mai repede și devin mai aerate, fără să vă mai faceți griji legat de curenții reci
 • Funcția de coacere pâine: Coaceți pâinea perfect crescută, cu un interior moale și pufos și cu o crustă crocantă
 • Funcția Steamify®: Prăjiturile vor fi coapte uniform, cu un interior moale și pufos, cu un gust excepțional și margini perfect rumenite și crocante
 • Setări manuale: setați manual nivelul de abur dorit pentru coacerea pâinii și a prăjiturilorFuncția de dospire

Funcția de dospire de pe cuptorul dvs. cu abur asigură mediul optim pentru creșterea aluaturilor.

 • Puneți aluatul într-un vas pe raftul de la nivelul unu. Datorită umidității, nu este nevoie să acoperiți aluatul.
 • Selectați funcția de dospire aluat și urmăriți cum aluatul începe să crească.
 • Temperatura este setată automat la 35°C, care este o temperatură potrivită pentru dospirea aluaturilor cu ajutorul aburului.Funcția de coacere pâine

Utilizați funcția de coacere pâine pentru a face pâine și chifle la nivel profesionist perfect rumenite, cu cruste lucioase și crocante.

Funcția de coacere pâine:

 • Adaugă abur pentru a ajuta aluatul să crească, apoi adaugă o combinație de abur și căldură pentru a obține o crustă perfect rumenită
 • Asigură o temperatură și un mediu optim pentru amestecurile de drojdie
 • Temperatura inițială este de 180 °C, dar poate fi setată manual conform rețetei pentru tipul de pâine pe care îl coacețiFuncția Steamify®

Dacă cuptorul dvs. este prevăzut cu funcția Steamify®, coacerea cu abur va fi mai simplă ca niciodată.

 • Selectați Steamify® și setați temperatura astfel cum este indicat în rețetă. În funcție de temperatură, cuptorul va seta automat nivelul de abur pentru dvs.
 • Atunci când utilizați funcția Steamify®, cuptorul vă va indica la ce rezultate vă puteți aștepta în funcție de temperatură. De exemplu,  temperatura de 155-230°C este perfectă pentru coacere, pentru a oferi pâinii sau prăjiturilor un exterior delicat crocant, menținând în același timp interiorul umed și fraged.
 • Dacă setați timer-ul cu acest nivel de temperatură selectat, funcția de căldură jos se va activa în ultimele minute de coacere pentru face partea  inferioară crocantă. Pentru mai multe îndrumări despre cum să utilizați funcția Steamify®, apăsați aici.

Setarea manuală a nivelului de abur

Dacă cuptorul dvs. nu este prevăzut cu funcțiile de coacere pâine sau Steamify®, puteți seta manual nivelul dorit de abur. Atunci când coaceți pâine sau prăjituri cu ajutorul aburului, puteți alege dintre diferite niveluri de umiditate și le puteți combina cu căldură uscată pentru a obține cruste crocante. În funcție de modelul de cuptor, este posibil să aveți până la patru niveluri de umiditate disponibile.

Dacă aveți opțiunea disponibilă, puteți alege:

 • Umiditate medie – pentru coacerea pâinii și aluaturilor dulci
 • Umiditate scăzută – pentru plăcinte, brioșe și biscuiți Apoi setați temperatura dorită și coacerea începe. Pentru cruste mai crocantă, finalizați procesul de coacere cu căldură uscată.
 

Sfaturi și sugestii

 • Încercați să reîmprospătați pâinea veche de o zi, încălzind-o cu puțin abur timp de câteva minute. Funcția de reîmprospătare cu ajutorul aburului disponibilă pe anumite modele este optimă pentru acest lucru.
 • Atunci când coaceți chifle sau pâini mici din aluaturi cu drojdie, asigurați-vă că hârtia de copt nu depășește tava de copt. Prea multă hârtie de copt nu permite circularea corectă a aerului cald și perturbă distribuția căldurii.
 • Utilizați tava de patiserie cu găuri perforate care ajută la o mai bună circulație a căldurii. Astfel veți obține cruste perfect rumenite. Pentru mai multe informații despre tava de patiserie și alte accesorii, vizitați magazinul nostru web.Pentru mai multe informații despre modelul dumneavoastră de cuptor, consultați manualul de utilizare. Puteți găsi manualul de utilizare aici.

Acum că ați învățat despre coacerea pâinii și a prăjiturii cu abur, faceți clic aici pentru a afla mai multe despre cum să gătiți cu abur.

Înregistraţi produsul
Înregistraţi produsul

Profitaţi la maximum de produsul dumneavoastră înregistrându-l.